Postitatud Lisa kommentaar

AZZZA meeskonna tordivalmistaja – Maili Trees

Foto: Ruta Badina

Tänases postituses tutvustab ennast Kaja torditegijast õde Maili, kes samuti hiljuti AZZZA meeskonnaga liitus. Tema ülesandeks on aidata rakenduse sisu torditegijale lihtsalt kasutatavaks ja kasulikuks muuta. Tulevikus tulevad tema “sulest” artiklid, mis tutvustavad tellimustortide valdkonda – mida tehakse, kuidas tehakse ning kuidas ka tordivõõras inimene võiks saada hakkama mõne uhke tordiga.

Minu jaoks olulised märksõnad: armastus, kodu, pere, hobid

Olen ülemõtlev ja tagasihoidlik naine, kes peab kõige olulisemaks oma kodu ja pere. Lisan kõigele, mida teen, alati suure koguse armastust – see on minu nö  “salajane koostisosa”. Mu unistus on olla täiuslik kodune perenaine ja armastatud ema, kes saab oma äärest ääreni täidetud päevas kõigega hakkama. Ideaalis näeks see välja nii: alati korras kodu, hoolitsetud pere, kvaliteetaeg, alati pildivalmis ja hobist kasvanud töö, mis saab samuti kodus tehtud. Imetlen kõiki neid, kes kasvõi ühte neist jõuavad.

Päriselus pole meist keegi ideaalne, kuid nagu Helen Keller ütles – ole õnnelik selle üle mis sul on, kuni töötad selle nimel, mida sa tahad.

Eelmise aasta lõpuni (beebipuhkuseni) töötasin ilusas tehases, kus andsin enda pisikese panuse elusid päästvate endoskoopide tegemiseks. Varem olin klienditeenindaja ning ka see meeldis mulle, sest sain kliente aidates kasvõi natuke nende päeva rõõmsamaks teha.

Miks just mina tortidest räägin?

Olen hobi korras tortide tegija ning tagasiside ja korduvate tellijate järgi hinnates tuleb see mul ka välja.

Tortide juurde jõudsin kolm aastat tagasi, kui õde palus valmistada mul tort oma pojale. Kuna olin lapsehoolduspuhkusel, siis oli mul selleks piisavalt aega. Sain inspiratsiooni TLC saatest “Cake Boss” ja tegin õepoja lemmikmängust inspireeritult oma esimese tordi. Selleks ladusin šokolaadikoogi kuubikud mitmekorruseliselt ja voolisin massist esimese kuju – nurgelise kassi. Mind üllatas, kui raske oli just kandilist vormi teha.

Ülejäänud kujud hoopis printisin ja voltisin paberist. See magusate ampsude kompositsioon (tordiks seda vast ei nimetaks) tundus päris vägev tookord ja minusse tuli väike hobipisik. Sealt edasi juba käisin koolitustel ning nüüd tellivadki armsad tuttavad tihti minult torte.

Kuigi ma ise magusat väga ei armasta, olen ma olnud hea kuulaja ning tean hästi, mis meeldib teistele. Valmistan mahlaseid torte, mis on tavaliselt kiidusõnadega üle külvatud. Üleliia suhkrut ma sisse ei külva ning ei oska teha torti ilma marjadeta.

Tortide söömise asemel paelub mind hoopis nende kaunistamine. Kuigi ka sisus on palju kombineerimisvõimalusi, on tordi välimuse kujundamine minu jaoks põnevaim osa tordi valmistamisest. Kaunistamisoskuse arendamiseks olen käinud ka mitmel koolitusel.

Pere kõrvalt töötamise suurim väljakutse on leida kõige jaoks aega

Hetkel olen uuesti kodus pisikese armsa beebiga ning üle paari tordi kuus ei jaksa teha. Mul on alati kahju ära öelda, kuid tahan olla enda pere jaoks olemas. Vahel mõni tuttav siiski veenab mind rohkem aega pühendama hobile, näiteks mõne eriti vinge teema või mõttega. Kõige vahvam on torte valmistada pere kõige pisematele liikmetele, sest minu lemmikuteks on just neile sobivad pastelsed toonid.

Igat torti tehes liigub minu mõte perele, kes on sunnitud elama pidevas suhkruhõngus. See küll tundub mõnus – koguaeg on kodus magusat – kuid kõige parem on ikkagi ühiselt veedetud aeg, millest mõnikord osa tuleb torti hommikutundideni viimistledes ohverdada. Kuid – õnneks on mul suurepärane elukaaslane, kes saab lastele minu asendamisega selle aja sees ideaalselt hakkama. Järgmisel päeval, kui tuhksuhkur on köögi tasapindadelt pühitud, veedame ju taas üheskoos aega.

Minu unistus – kõik oluline ühendada

Edasipidi vaatan, kuhu tuuled mind viivad. Kodust kaugele kindlasti mitte. Pigem loodan, et tuulepuhang toob midagi oodatut mulle koju kätte.

Kui pisipoja laseb, siis soovin ka oma unistuse täide viia ning kodust tööd teha. Kaugema eesmärgina mõtlen avada oma enda ettevõtte Maili Magus, et hoida lisaks tuttavatele ka teiste suu suhkrusena.

NB! Hakkan tegelema ka AZZZA Instagrammi lehega ja kutsun kõiki meid seal jälgima.

Jaga tekkinud mõtteid ka allpool kommentaarina! 😉

Kui sulle oli artiklist kasu, siis näita seda. Kliki südamel!

0
Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

See veebileht kasutab spämmi vähendamiseks Akismetit. Uuri lähemalt, kuidas sinu komentaari andmeid töödeldakse.